2009 m. vasario 23 d., pirmadienis

F*cking crisis, huh?

Norėčiau šiandien truputį papaistyti apie krizę (bet tik truputį).
Taigi, ryte, kai buvau poliklinikoje tvarkyti visokių dokumentų pilnametystės proga ir pasitikrint sveikatą tuo pačiu, gydytoja man prirašė visokiausių kompensuojamų ir nekompensuojamų vaistų. Kai neseniai pabuvojau vaistinėj ir pirkau vaistus, pamačiau, kad ta krizė gali būt tik išpūstas didžiulis muilo burbulas ir aukštesniųjų instancijų pareigūnų naudojimasis tarnybine padėtim. Kai pirkau vaistus po vieną lapelį nuo slogos ir nuo gerklės skausmo sumokėjau ~27 Lt, o paskui atsinešus pamirštą kompensuojamų vaistų knygutę sumokėjau 0,68 Lt už trijų rūšių vaistus, iš kurių apskritai kainavo tik vieni (nekompensavus už viską būčiau sumokėjus ~120Lt). Taigi, visi šiti politikų postringavimai, PVM'o didinimai ir panašiai, man atrodo yra papraščiausia f*cking bullshit. Nejaugi dabar valstybė taip blogai gyvena, kad kompensuoja didžiąją dalį kainos pirkėjams iš savo kišenės. Apskritai krizė jaučiasi tik paprastiems Lietuvos piliečiams ir, manau, ji papraščiausiai sufalsifikuota. Jeigu jau kokioj tai Venesueloj viskas pabrango dėl krizės tai nereiškia, kad ir Europoj ji taip pat stipriai jaučiama. Nesakau, kad mūsų šaly jos nėra, bet, manau, ji tiesiog perdėtai dirbtinai gaminama. Net viena iš pelningiausių Alytaus vandens perdirbimo įmonių sumažino darbuotojams atlyginimus iki minimumo: atseit "mums irgi krizė". Ot kur svolačiai žmonės naudojasi kito nelaime. Čia taip pačiai, kaip ir daktarai.

Va kur kur, bet manau krizė iki šiol visą laiką buvo Afrikoje ir kai kuriose Azijos šalyse. Pvz.: vienoje Afrikkos valstybėje infliacija tiek pažengusi, kad gyventojams pigiau išeina naudotis mažiausio nominalo banknotais, nei pirkti tualetinį popierių. Ir čia irgi manau pasidarbavusi "pasaulio valdovė" - JAV. Ji, ir kitos didžiosios valstybės, skurdžioms Afrikos valstybėms siunčia paramą "maistui ir kitoms reikmėms" pinigais, tuo pačiu kurstydamos jas tarpusavy ir priversdamos už tuos paramos pinigus pirkti iš jų ginklus. Nekenčiu tokių beširdžių, kurie pelnosi iš kito nelaimės.

Na, manau gana čia tų mano sąmokslo teorijų ir atsiprašau už tokį piktą įrašą, tiesiog norėjosi išsilieti :) . Sugalvojau padaryti tradicija praeitą mano moralizavimą. Taigi, šios diennos moralas:

Nebūkite pinigų vergais, gyvenkite ne tik dėl savęs, bet ir dėl kitų :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą